WeShare Food logo
Koken en eten met tieners
Koken en eten met tieners

Corona is een ongrijpbare tijd geweest, waarin er veel dingen weg zijn gevallen voor jongeren. Dit heeft meer onzekerheid en eenzaamheid gebracht voor jongeren. Deze jongeren verdienen aandacht en ontmoeting, door corona is dit niet altijd mogelijk geweest.

 

Koken met Tienermeiden

In 2020 is ShareFonds een initiatief gestart (i.s.m. Luuskookt) speciaal voor tienermeiden in de leeftijd van 14-18 jaar die minder of weinig contacten hebben door corona en/of (thuis)situatie en extra aandacht of een leuke activiteit kunnen gebruiken.

De eerste groep ‘Koken met Tienermeiden’ is gestart in november 2020 in Het Dorpshuis in Harmelen. En in 2021 zijn er nog 3 serie kookworkshops met meidengroepen gestart.

Uit deze kookworkshops is een meidengroep ontstaan die nog maandelijks bij elkaar komt in Het Dorpshuis.

Vervolg 2022: Italiaans Koken met Jongeren
Het project ‘Koken met Tienermeiden’ heeft vanwege succes in 2022 een vervolg gekregen: Italiaans koken met Jongeren. Speciaal voor jongeren (jongens en meisjes) in de leeftijd van 14-18 jaar die behoefte hebben aan contact met leeftijdsgenoten.

Via (lokale) maatschappelijke organisaties en oproep via de (sociale) media zijn de jongeren benaderd. Onder leiding van een aantal betrokken vrijwilligers heeft de kookworkshop de jongeren op deze manier meer zelfvertrouwen, plezier, aandacht en ontmoeting gegeven.

Betrokkenheid ShareFonds
Naast het opzetten en begeleiden van het project levert ShareFonds een financiële bijdrage aan het initiatief ‘Koken met tieners’