WeShare Skills logo
WeShare Skills met PerspectiefHuis
WeShare Skills met PerspectiefHuis

Woensdag 16 maart was het zover! Vanuit het ShareFonds hebben we, in samenwerking met Livios en Mobilee management & advies, een evenement georganiseerd voor jongeren van het PerspectiefHuis (onderdeel van Stichting Timon). Het thema van dit evenement was ‘WeShareSkills’: een nieuw concept van het ShareFonds waarbij we jongeren helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

We begonnen het evenement met een workout bij sportschool Livios in de Meern. Arnold van Velzen nam de jongeren en hun begeleiders stevig onder handen, en motiveerde ze om door middel van verschillende oefeningen hun grenzen op te zoeken, maar ook te bewaken.

Na de workout werd de groep ontvangen op Creative Valley in Utrecht, waar o.a. Mobilee haar kantoor heeft. In de brasserie van het complex werden we ontvangen met een heerlijke maaltijd. Mooi om tijdens het eten verder kennis met elkaar te maken en te luisteren naar de verhalen van de jongeren.

In de avond vonden er twee workshops plaats, gegeven door Mobilee consultant Anne Wever en Mobilee marketeer Stephanie Verwijs. Deze workshops hadden als thema;  ‘Solliciteren kun je leren?’ en ‘Wat maakt wie ik ben?’. Tijdens de workshop solliciteren kregen de jongeren vooral praktische tips en handvatten mee waar je bij solliciteren op moet letten. Het verschil met workshop die de jongeren eerder hebben gehad, bijvoorbeeld tijdens hun studie, is dat er echt werd gekeken naar hoe je nu indruk kunt maken bij een potentiele werkgever door het stellen van de juiste vragen én door te kijken naar lichaamshouding. Bij de workshop ‘Wat maakt wie ik ben’ zijn jongeren en hun begeleiders met elkaar in gesprek gegaan over hun persoonlijke drijfveren. Wat zijn drijfveren eigenlijk, waar ben ik goed in, wat vind ik belangrijk en hoe kan ik mijn drijfveren inzetten en navolgen? Jongeren stelden zich in beide workshop open en er ontstond een mooi dialoog.

(N.B. Jongeren hebben toestemming gegeven voor het delen van hun foto’s ter behoeve van dit artikel. )